Back

THOMAS B HOLTH – FELT

P1 LEVANGER

JULI – AUGUST 2020

Felt 

Felt består av en enkel temporær trestruktur, som fungerer som rammeverk for en vertikal hage og en møteplass. Utsiden av trestrukturen er dekket av filt, med jordfylte lommer med plass til planter, som er med på å dempe trafikkstøyen fra den nærliggende Kirkegata. Trestrukturen er også et sosialt sted hvor innsiden vil kunne aktivere plassen ut mot det fremtidige parkområdet gjennom innebygde møbler.

Videreutviklingen av Felt avgjøres basert på en serie verksteder holdt i Tenthaus’ nomadiske studio, P1 – mobilt atelier. Her involveres lokale ungdommer gjennom sommerjobb og ulike workshop med fokus på innhold og videre bruk av Felt. Strukturen er også stativ for en installasjon av kunstnergruppen Futurefarmers som vil bli presentert i slutten av august som en del av Tenthaus avslutning av det mobile atelieret. Prosjektet er en del av Levarts prosjekt PARK.

Ideen til Felt er basert på Nøysom Arkitekter sitt forslag til en vertikal hage mellom Kirkegata og plassen. Filten er et restprodukt fra papirfabrikken Norske Skog i Skogn. Felt er utviklet av Thomas Holth i samarbeid med Tenthaus. Thomas er invitert som en av P1s residency-kunstnere og vil oppholde seg i P1 i august 2020. 

Navnet Felt er har flere betydninger. Utgangspunktet er at det er engelsk for filt, som er et materiale av sammenpressede fibre. Planteveggen består av dette materialet. Felt er også fortid av det engelske verbet for å føle. Følt. En relasjon til et sted kan sammenfattes i noen man kjenner i seg og meninger i sammenheng med dette, som begge kan uttrykkes ved å bruke ordet å føle. Det er dette bakenforliggende som jeg håper å fange ved hjelp av verkstedene, som holdes sammen med folk som har et forhold til stedet.

Ordet har i tillegg en norsk betydning. Et felt er et område relatert til en type hendelse eller bruk, f.eks. byggefelt, plantefelt eller spenningsfelt. Ideen bak strukturen er å skape dette feltet som kan fungere som et sted for samarbeid og utprøvning av ideer i forhold til plassen den står på.

THOMAS HOLTH (1983) er arkitekt utdannet fra Arkitekthøyskolen i Oslo og Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, Barcelona. Han arbeider med arkitekturprosjekter i både stor og liten skala, og med prosjekter relatert til kunst, samt programmering. Han interesserer seg blant annet for parametrisk design, deltagende metoder og bioklimatisk arkitektur.

Foto: Siv Hilde Meen / Thomas B. Holth

Tang som bunnlag i plantelomme.
Mynte
Moskuskattost

News

Activities

Radio Tenthaus

Radio

Contact

Archive

About

Press